Sedam novih BlackBerry modela

Bez autora
Jul 19 2011

Kanadska kompanija Research In Motion (RIM) planira da do kraja godine lansira sedam novih smartfona BlackBerry. Svi uređaji će raditi sa novim operativnim sistemom BlackBerry OS7. Predviđa se da će među njima biti več najavljeni BlackBerry Bold 9900 i Bold 9930, kao i nekoliko novih modela.Jedan od rukovodilaca RIM Džim Balsili je obećao da će se noviteti na tržištu pojaviti "u narednim mesecima". Drugi zvaničnik Majk Lazaridis, je priznao da je RIM već odlagala lansiranje novih uređaja BlackBerry, objašnjavajući to željom kompanije da ove proizvode učini što konkurentnijim.

Sedam novih BlackBerry modelaKanadska kompanija Research In Motion (RIM) planira da do kraja godine lansira sedam novih smartfona BlackBerry, objavljeno je na godišnjoj skupštini akcionara.

Svi uređaji će raditi sa novim operativnim sistemom BlackBerry OS7.

Predviđa se da će među njima biti več najavljeni BlackBerry Bold 9900 i Bold 9930, kao i nekoliko novih modela.

Jedan od rukovodilaca RIM Džim Balsili je obećao da će se noviteti na tržištu pojaviti "u narednim mesecima". Drugi zvaničnik Majk Lazaridis, je priznao da je RIM već odlagala lansiranje novih uređaja BlackBerry, objašnjavajući to željom kompanije da ove proizvode učini što konkurentnijim.

Lansiranje novih uređaja, naglasio je Balsili, omogućiće RIM da godinu završi sa planiranim rezultatima.Cena akcija kompanije je od poćetka godine, međutim, opala za 50 odsto.

Dok je u avgustu 2008. godne tržišna vrednost RIM iznosila 75,2 milijarde dolara, sada je na nivou od 13,6 milijardi.

RIM je u aprilu ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi pokrenula prodaju tablet računara Playbook sa operativnim sistemom BlackBerry Tablet OS. Ovaj model nije postao osobito popularan, a kompanija je u maju bila primorana da povuče oko hiljadu računara sa greškom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik